DET GÅR ATT GÖRA SKILLNAD <3

 
God kväll finisar!
 
Jag har ju världens finaste lilla hund, Coco som jag köpte i Oktober. Jag har inte skrivit något om henne så jag tänkte göra det nu. Och nej, jag kommer inte bara skriva om hur gullig och söt hon är för det ser ni ju redan på bilden, right?
 
Jag har som många vet haft en riktigt jobbig resa i mig själv där ångest var en stor del av varje dag som gick. Jag vaknade ofta med ångest, kryp i benen, hjärtklappning etc. och sedan hängde den med stora delar av dagen. Jag kunde liksom inte "ta bort" känslan utan den hängde ofta med mig hela dagen, ibland (läs ofta) i flera dagar. Jag ältade och ältade samma tankar om och om igen. Jag fick tillslut efter en rad okompetenta psykologer komma till Tvångsmottagningen på Huddinge sjukhus där jag hade världens bästa psykolog. Det var sjukt jobbigt men också otroligt bra. I samband med att jag började där bröt jag och mitt ex efter nästan två år tillsammans. Vårt förhållande var passionerat men också otroligt stormigt med mycket bråk och skrik. I efterhand har vi båda insett att vi inte är bra för varandra och att man är bra på varsitt håll, men inte tillsammans. Men jag älskade honom väldigt mycket men är idag glad att vi bröt för bådas skull. Jag mår betydligt bättre idag än vad jag gjorde för ett år sedan. I alla fall, tillbaka till terapin. Det jag vill komma till är att det är så himla viktigt att ta tag i sig själv och sina hjärnspöken som finns inom dig. Jag tror dock att jag alltid kommer att ha en viss ångest, tvångstankar, vara en orolig själ osv. men idag har jag lärt mig att hantera den på ett helt annat sätt. Jag vill verkligen uppmana er alla att söka hjälp OM man inte hanterar det, vilket man ofta inser att man inte gör. Idag är jag STOLT att jag inte gav upp, krigade mig igenom vården, ringde vårdcentralen, läkare, tvångsmottagningen osv tills de blev trötta på mig. Jag skrek åt en obegåvad sjuksköterska som dumförklarade mig när jag behövde sjukintyg när jag blev sexuellt trakasserad på ett av mina tidigare jobb och jag gav mig ALDRIG. Däremot är det inte alla som orkar driva en sådan process och därför är det viktigt att ta hjälp av någon närstående, men ge aldrig upp! Alla har rätt till vård, vare sig den är fysisk eller psykisk. 
 
Efter att ha haft ett jobbigt år 2016 (och dessförinnan också) är jag idag mycket mer stabil än på många många år. Jag har lärt att älska och värdesätta mig själv för den jag ÄR och jag känner mig idag trygg i mig själv (oftast).
Jag har lärt mig att stå upp för mig själv, att bekräftelse inte sitter i vem man dejtar eller att få uppmärksamhet från massor av killar utan jag har lärt mig att vara Sofia, på riktigt. 
 
I höstas mådde jag fortfarande rätt dåligt till och från, jag kunde få grova ångestattacker men lite mer sällan. Men de fanns ändå där. I oktober bestämde jag mig för att köpa hund, jag köpte Coco samma kväll som jag verkligen tog beslutet och åkte och hämtade henne fyra veckor senare. Hon var och är bedårande. På hela hösten hade jag en ångestattack kanske... en gång?! Och jag säger inte att det endast beror på Coco, men jag VET att det har varit en riktigt stor del i mitt välmående. Hon ger kärlek, sällskap, jag kommer ut och går flera promenader om dagen, jag har ett otroligt stort ansvar för ett litet djurs liv och jag får ge henne mängder av kärlek varje dag. Att ha en liten valp som sover bredvid en varje natt gör inte saken sämre. Jag är SÅ glad att jag skaffade henne, jag vet (forskning stödjer detta) att djur gör en människa mer lycklig och i balans. De påverkar mer än vad man tror. 
Jag säger inte att alla ska springa och köpa ett djur (det är ett OTROLIGT stort ansvar och man signar upp sig för många många år framöver) MEN hitta det som ger dig mer trygghet, stabilitet och glädje i livet.
 
NI ÄR BÄST!
 
Love, S
 
Allmänt, Hälsa, Personlig Utveckling, Personligt, Psykisk ohälsa | |
#1 - - Amanda W:

Fina Sofia! Bara på den korta tiden (9-10 månader) som jag har känner dig, så har du verkligen förändras och utvecklas. Du är en så fin vän och jag är så glad att jag lärt känna dig. ❤

Svar: Fina fina Amanda <3 TACK för din feedback och jag kan bara säga detsamma. HUR tacksam jag är att få ha dig i mitt liv <3 Mängder av kärlek!
sofiafrisk.se

#2 - - Valeria:

Åh, kan relatera starkt till ångesten och alla hemska tankarna. Är så jävla glad att du mår bättre nu och att du klarade igenom dig, önskar dig det bästa och Coco! Hon är otroligt söt.

Svar: Hej Valeria!
Vad skönt på ett sätt att du kan relatera till ångesten och tankarna, det brukar kännas skönt att känna den där igenkänningsfaktorn, att känna att man inte är ensammast i världen som det andra många gånger kan kännas som.

Tack snälla :) Och kul att du läser bloggis!
sofiafrisk.se

Upp